top of page

Tartumaa osaluskohvik 2014

PRESSITEADE

20.11.2014

 

Tartumaa osaluskohvik – kruusitäis inspireerivat vestlust omas mahlas

 

Miks muusikud ja skulptorid oma hobi kõrvalt päris tööd ei tee? Mida soovitakse kooseluseadusega saavutada? Mõrv Viljandis – kas meedia reageeris üle? Kui kõik lasteaiad ja teed oleksid remonditud, mille peale kulutaksid omavalitsuse raha noored?

 

Järgmisel neljapäeval, 27. novembril, kell 10.00-15.30 saavad uhiuues Elleri Tubina saalis ühiste teemade juures kokku noored ja „vanad“ – toimub Tartumaa osaluskohvik, kus oma kogemusest rääkida, mõttelõnga kududa ja ettepanekuid teha saavad ühiselt ja võrdselt nii valdade ja linnade noored, E-Riigi Akadeemia, Jazziklubi, poliitikud kui teised avaliku elu korraldamisest huvitatud noortemeelsed.

 

Neli aruteluteemat on üleriigilised, ülejäänud mõtles välja maakonna korraldusmeeskond. Tartumaa osaluskohvik on esmakordselt kohvikute ajaloos suurendanud teemade plejaadi muuhulgas ka mõne nn kultuuriteemaga, viies aktiivsuse või poliitika mõiste senisest veidi kaugemale.

 

Kokku on Tartumaa osaluskohvikul üheksa teemat:

 

- Elukutseline muusik* = lapsepõlve arutu pikendamine

- Kooseluseadus – mida see meie jaoks tähendab? (üleriigiline teema)

- Mis on meil Tartumaal, mis on meil Eestis hästi?

- Kas kool saab olla huvitav? (üleriigiline teema)

- Kas Tiigrid magavad talveund ehk mis sai e-riigist? (üleriigiline teema)

- Kas vabatahtliku töö on töö? Aga palk?

- Appi! Ma lõpetan ju ka varsti kooli! Mis siis saab? (üleriigiline teema)

- Veits random händlige ära: keel peabki arenemaˆˆ

- Päevakajalise meedia vestlusring

*muusik/skulptur/fotograaf/...

 

Selleks, et jutud ei jääks vaid sulniks suminaks, võetakse juba arutelu käigus suund unistuste ja argimõtete teostuslikkusele ja levitamisele. Lisaks koguvad kõik kohale tulnud „vanad“ ehk otsustajad omale päeva lõpuks nende noorte kontaktid, kellega saaksid tööl ette tulevate küsimuste osas ühendust võtta. Laudades on ka lepinguvormid, et kohapeal sündinud kokkulepped saaks kohe paberile üles tähendada!

Täiendav info ja formaadikirjeldus on leitavad kodulehelt. Kõik ajakirjanikud, nii elukutselised kui koolimeedias tegutsevad, on väga oodatud üritust kajastama ja noori usutlema! Palume oma huvist anda võimalusel teada allolevatel kontaktidel. Vastame meeleldi ka kõikidele küsimustele ja oleme avatud ettepanekutele!

 

Osaluskohvikud toimuvad iga aasta novembris igas Eesti maakonnas ja on sel aastal Ühisnädala osaks. Tartumaa osaluskohvikut korraldab Tartumaa Noortekogu koos Tartu Maavalitsuse hea abiga. Üle Eesti koordineerib osaluskohvikuid Eesti Noorteühenduste Liit.

 

Lisainfo:

Triinu Arak

Tartumaa osaluskohviku koordinaator

 

E-post: tartumaa.osaluskohvik@gmail.com

Telefon: 56 569 655

 

www.tartumaa.ee/osaluskohvik

www.facebook.com/events/576678922438312/

bottom of page